Alstom UK: Κατηγορείται για δωροδοκία πρώην στέλεχος

Η αρχή καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος SFO κατηγορεί τον όμιλο για συνολική δωροδοκία που ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ ώστε να εξασφαλίσει συμβάσεις στο Δελχί, την Τυνησία και την Βαρσοβία.

Alstom UK: Κατηγορείται για δωροδοκία πρώην στέλεχος

Το πρώτο πρόσωπο που κατηγορήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών της βρετανικής αρχής καταπολέμησης σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων (SFO) στον γαλλικό βιομηχανικό όμιλο Alstom, κατηγορήθηκε για δωροδοκία αξιωματούχων του κλάδου μεταφορών της Ινδίας σχετικά με σύμβαση για το μετρό.

Οι Financial Times αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Robert Hallett, πρώην senior manager της βρετανικής θυγατρικής της Alstom, που θα αντιμετωπίσει δύο κατηγορίες διαφθοράς από την SFO.

Η SFO τον κατηγορεί ότι δωροδόκησε στελέχη της Delhi Metro Rail Corporation με 3,1 εκατ. ευρώ και 19,9 εκατ. ρουπίες για να προτιμηθεί συμβόλαιο της Alstom Group. Τα πρόσωπα που έλαβαν τις δωροδοκίες δεν προσδιορίζονται.

Η Alstom Network UK, η βρετανική θυγατρική του ομίλου, είναι ήδη αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες συνωμοσίας και διαφθοράς που ερευνά η SFO. Η αρχή κατηγορεί τον όμιλο για συνολική δωροδοκία που ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ ώστε να εξασφαλίσει συμβάσεις στο Δελχί, την Τυνησία και την Βαρσοβία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v