Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Η μεγαλύτερη βουτιά 7ετίας στις λιανικές πωλήσεις

Προβληματίζουν τα τελευταία μεγέθη για τη γερμανική οικονομία. Συρρίκνωση 3,2% στις λιανικές πωλήσεις το Σεπτέμβριο. Σαφής ένδειξη αποδυνάμωσης της εγχώριας ζήτησης στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Γερμανία: Η μεγαλύτερη βουτιά 7ετίας στις λιανικές πωλήσεις

Μία ακόμη αρνητική έκπληξη προκύπτει για τη γερμανική οικονομία. Οι λιανικές πωλήσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το Μάιο του 2007, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης.  

Συγκεκριμένα, οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 3,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τα στοιχεία αποδεικνύονται πολύ δυσμενέστερα των προσδοκιών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswire, οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση 0,8%.

Επίσης αναθεωρήθηκαν πτωτικά τα στοιχεία του Αυγούστου. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας κάνει πλέον λόγο για αύξηση κατά 1,5% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,5%.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 2,3%. Οι πωλήσεις τροφίμων και ποτών αυξήθηκαν κατά 4,2%. Οι πωλήσεις όμως, υφασμάτων, ρούχων και υποδημάτων βούλιαξαν κατά 7,3%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v