Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Οι «λογικοί» Βρετανοί δεν θα βγουν από την ΕΕ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Γερμανία είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς με την κυβέρνηση του Ντέβιντ Κάμερον. Τόνισε ωστόσο ότι το Βερολίνο δεν θα κατέβαλε «οποιοδήποτε τίμημα» για να την αποτρέψει να αποχωρήσει.

Σόιμπλε: Οι  «λογικοί» Βρετανοί δεν θα βγουν από την ΕΕ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι Άγγλοι, όπως είπε, είναι «λογικοί άνθρωποι» και η αποχώρησή τους από την ΕΕ θα ήταν μια καταστροφή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Δουβλίνο, ο Σόιμπλε τόνισε πως η Γερμανία είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς με την κυβέρνηση του Ντέβιντ Κάμερον, που έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα —εφόσον επανεκλεγεί στις εκλογές του επόμενου έτους— στο οποίο οι πολίτες θα κληθούν να εκφραστούν εάν θέλουν η χώρα να παραμείνει εντός της ΕΕ ή να αποχωρήσει. Τόνισε ωστόσο ότι το Βερολίνο δεν θα κατέβαλε «οποιοδήποτε τίμημα» για να την αποτρέψει να αποχωρήσει.

«Δεν πιστεύω ότι θα το κάνουν (θα αποχωρήσουν). Πιστεύω ότι οι Άγγλοι είναι λογικοί άνθρωποι», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Σόιμπλε.

«Αυτό θα ήταν μια καταστροφή για το ΗΒ και μια καταστροφή για την υπόλοιπη Ευρώπη... για αυτό πρέπει να το αποφύγουμε. Κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι μπορεί να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v