BAT: Στηρίζει 13.000 Έλληνες καπνοπαραγωγούς

Υποστήριξη σε 13.000 Έλληνες καπνοπαραγωγούς παρέχει μέσω προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας η British American Tobacco, σύμφωνα με την έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου. Συνολικά επενδύει πάνω από £65 εκατ. για τη στήριξη 100.000 αγροτών παγκοσμίως.

BAT: Στηρίζει 13.000 Έλληνες καπνοπαραγωγούς

Σημαντική στήριξη σε 13.000 Έλληνες καπνοπαραγωγούς προσφέρει η British American Tobacco, σύμφωνα με τη νέα έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου, στην οποία -μεταξύ άλλων- προτείνει μια νέα προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων αγροτικής πολιτικής που θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις στη λήψη σημαντικών αποφάσεων στη μελλοντική ανάπτυξη αγροτικής πολιτικής.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου, η BAT επενδύει περισσότερα από £65 εκατομμύρια στην υποστήριξη των αγροτών που συνεργάζονται μαζί της, μέσω προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας. Συνολικά στηρίζει πάνω από 100.000 αγρότες παγκοσμίως, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 13.000 Έλληνες καπνοπαραγωγοί, για την προμήθεια πάνω από 400.000 τόνων καπνού κάθε χρόνο, ενώ σε 1.000 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των ειδικών σε φύλλα καπνού που συνεργάζονται σε όλο τον κόσμο με την BAT για την υποστήριξη των αγροτών.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η BAT τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επενδύσει το ποσό των £30 εκατομμυρίων σε έργα για χώρες που καλλιεργούν καπνό, ενώ 170 εκατομμύρια είναι ο αριθμός των δέντρων που φυτεύτηκαν τα τελευταία έξι χρόνια στο πλαίσιο προγραμμάτων αναδάσωσης της εταιρίας.

Η British American Tobacco παρουσίασε την νέα έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου, με τίτλο «Υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα των αγροτών: η ευκαιρία», όπου υπογραμμίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι 100.000 καπνοκαλλιεργητές που συνεργάζονται με την British American Tobacco σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 13.000 Ελλήνων καπνοπαραγωγών, και προτείνει μια νέα προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων αγροτικής πολιτικής που θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν την ανάπτυξη των αγροτών.

Στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σχετικά με το κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο της καλλιέργειας του καπνού, η έκθεση προτείνει πέντε βασικές αρχές που η British American Tobacco θεωρεί ότι μπορούν να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις στη λήψη σημαντικών αποφάσεων όσον αφορά την μελλοντική ανάπτυξη αγροτικής πολιτικής:

• Τεκμηρίωση καθοδηγούμενη από τις εξελίξεις της αγοράς και βασισμένη σε έγκυρες επιστημονικές έρευνες.

• Ολιστική προσέγγιση με δεδομένο ότι ο καπνός αποτελεί μέρος του αγροτικού συστήματος και αναγνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

• Βιωσιμότητα, δίνοντας προτεραιότητα στους αγρότες και στις περιοχές τους και εξασφαλίζοντας ότι οι αγρότες εξακολουθούν να επιλέγουν τι θα καλλιεργούν.

• Συμμετοχή, επιτρέποντας στο σύνολο των καπνοκαλλιεργητών και της αλυσίδας εφοδιασμού να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων.

• Τοπικό αποτύπωμα που λαμβάνει υπόψη τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες κάθε περιοχής βρίσκοντας πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις.

Σημειώνεται ότι η British American Tobacco προμηθεύεται πάνω από 400.000 τόνους καπνού κάθε χρόνο από περισσότερους από 100.000 συμβεβλημένους γεωργούς και προμηθευτές σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα η British American Tobacco στηρίζει 13.000 Έλληνες καπνοπαραγωγούς απορροφώντας ένα σημαντικό ποσοστό της συνολικής ελληνικής αγροτικής παραγωγής καπνού.

Η έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης περιγράφει λεπτομερώς τους βασικούς τομείς στους οποίους η εταιρία επικεντρώνεται για να στηρίξει τους αγρότες: αγροτικό εισόδημα, φυσικοί πόροι, υποδομές, δεξιότητες, γνώσεις, εργασία και σύνδεση με τις τοπικές κοινότητες.

Ο κ. Nicandro Durante, CEO της British American Tobacco, δήλωσε: «Έχουμε μια μακροχρόνια και δυναμική ιστορία στην αγροτική παραγωγή συνεργαζόμενοι απευθείας με αγρότες σε όλο τον κόσμο. Οι αγρότες είναι πολύτιμοι επιχειρηματικοί εταίροι μας. Πρόκειται για ρεαλιστική προσέγγιση για την προστασία της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας με στόχο την ικανοποίηση των ενήλικων καταναλωτών. Δεσμεύομαι για ένα μέλλον όπου όλοι οι αγρότες μας θα έχουν ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλίζουν τις συνθήκες για την ανάπτυξή τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v