Commerzbank: Τριπλασιασμός κερδών το γ' τρίμηνο

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε κέρδη 225 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη της Commerzbank θα διαμορφώνονταν στα 192 εκατ .ευρώ.

Commerzbank: Τριπλασιασμός κερδών το γ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη της Commerzbank για το γ' τρίμηνο τριπλασιάστηκαν στα 225 εκατ. ευρώ, καθώς τα κέρδη από τις μονάδες retail και corporate banking αυξήθηκαν ενώ μειώθηκαν τα κόστη των «κόκκινων» δανείων.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας υπερέβησαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι τα καθαρά κέρδη της Commerzbank θα διαμορφώνονταν στα 192 εκατ .ευρώ.

«Αν και οι υπόλοιπες εβδομάδες αυτού του έτους θα παραμείνουν δύσκολες λόγω του συνεχιζόμενου δυσμενούς λειτουργικού περιβάλλοντος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ωστόσο διατηρούμε τις προβλέψεις μας ότι θα επιτύχουμε σημαντικά βελτιωμένα ενοποιημένα κέρδη για το σύνολο της χρήσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Martin Blessing.

Η τράπεζα –την οποία πολλοί αναλυτές «έβλεπαν» να αποτυγχάνει στα stress tests της ΕΚΤ- ανακοίνωσε επίσης σήμερα πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειά της, υπολογισμένος με τον πιο αυστηρό τρόπο στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊκών κανόνων, άγγιξε το 9,6% στο τέλος Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας με άνεση το ελάχιστο όριο του 7% που απαιτείται μέχρι το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v