Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OPEC: Προβλέπει μεγαλύτερη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Η παραγωγή του OPEC θα μειωθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως ως τα τέλη του 2017, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο οργανισμός. Στην περσινή έκθεση προέβλεπε μείωση 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

OPEC: Προβλέπει μεγαλύτερη μείωση παραγωγής πετρελαίου

Η παραγωγή αργού πετρελαίου του OPEC θα μειωθεί μεσοπρόθεσμα περισσότερο απ’όσο αναμενόταν μέχρι πρόσφατα ανακοίνωσε την Πέμπτη οργανισμός.

Η εκτίμηση αυτή καταδεικνύει ότι το πετρελαϊκό καρτέλ κάποια στιγμή θα κατεβάσει το ανώτατο όριο παραγωγής που επιβάλλει στα μέλη του, αντιδρώντας στις μειώσεις των τιμών του μαύρου χρυσου. 

Στην ετήσια έκθεση για τις διεθνείς προοπτικές του πετρελαίου, ο Organization of the Petroleum Exporting Countries προβλέπει ότι η παραγωγή του θα μειωθεί κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως ως τα τέλη του 2017 στα 28,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Συγκριτικά, σήμερα η παραγωγή διαμορφώνεται στα περίπου 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, που είναι εξάλλου και το «ταβάνι» που επιβάλλει ο OPEC στα μέλη του.

Στην ανάλογη έκθεση της περσινης χρονιάς, ο OPEC προέβλεπε μείωση παραγωγής της τάξης των 1,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Ο OPEC θα πραγματοποιήσει την επόμενη τακτική συνεδρίασή του στις 27 Νοεμβρίου. Αν και δεν αναμένεται να αποφασιστεί μείωση στο «ταβάνι» σε εκείνη την συνεδρίαση, έκθεση δείχνει ότι κάποια στιγμή το όριο θα κατέβει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v