Νίκη Κάμερον στην κόντρα με ΕΕ για προϋπολογισμό

Η Βρετανία θα πληρώσει περίπου τα μισά από τα 1,7 δισ. στερλίνες που ζητούσαν αρχικά οι Βρυξέλλες., ως επιπλέον συνεισφορά στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Νίκη Κάμερον στην κόντρα με ΕΕ για προϋπολογισμό

Η Βρετανία θα πληρώσει περίπου 850 εκατομμύρια στερλίνες ως επιπρόσθετη συνεισφορά στον λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα καταβληθούν σε δύο δόσεις το 2015, ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας. 

«Ο λογαριασμός αντί για 1,7 δισ. στερλίνες θα είναι περίπου 850 εκατ. στερλίνες» δήλωσε ο Τζορτζ Όσμπορν μετά από συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Το βρετανικό rebate θα εφαρμοστεί πλήρως και τη χρονιά που θα γίνουν οι πληρωμές, θα καταβάλουμε δύο δόσεις στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Όσμπορν.

Σημειώνεται πως η Ε.Ε. ζήτησε από την Βρετανία την καταβολή επιπλέον χρημάτων από την Βρετανία, μετά την επανεξέταση των προϋπολογισμών της χώρας.

Νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει πως θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα αν δεν λυθεί το ζήτημα με τα επιπλέον 1,7 δισ. στερλίνες προς την Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v