Με απώλειες έκλεισε το αργό - Διέγραψε τα κέρδη ο χρυσός

Η τιμή της ποικιλίας WTI έκλεισε με απώλειες 1,2%, στα 77,69 δολάρια το βαρέλι. Στα 82,60 δολάρια υποχώρησε το Brent. Πτώση 0,9% για το χρυσό.

Χαμηλότερα κινήθηκε τη Δευτέρα το αργό πετρέλαιο, εν μέσω πληροφοριών ότι ο OPEC δεν βιάζεται να αντιστρέψει την πτώση στις τιμές.

Το 2014 το αργό έχει εισέλθει σε «bear market» λόγω του πλεονάσματος στην παγκόσμια προσφορά. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του OPEC έχουν απαντήσει μειώνοντας τις τιμές, αντιστεκόμενοι στις εκκλήσεις για μείωση των προμηθειών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ δήλωσε πως δεν περιμένει ο OPEC να μειώσει την παραγωγή στην επόμενη συνάντηση του ομίλου στην Βιέννη.

Η τιμή του συμβολαίου της ποικιλίας WTI παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1,2%, στα 77,69 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του συμβολαίου του Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου διολίσθησε 1% στα 82,60 δολάρια το βαρέλι. Το Βrent καταγράφει απώλειες για επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Πτώση σημείωσε και ο χρυσός, αντιστρέφοντας τα αρχικά κέρδη.

Το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε 0,9% στα 1.159 δολάρια ανά ουγκιά. Οριακή πτώση σημείωσε το ασήμι στα 15,67 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v