Deutsche Telekom: Στήνει επενδυτικό fund-μαμούθ

Η νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία Deutsche Telekom Capital Partners, που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2015, θα διαθέτει κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ για πενταετή περίοδο, γεγονός που την καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds της Ευρώπης.

Deutsche Telekom: Στήνει επενδυτικό fund-μαμούθ

Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Deutsche Telekom πρόκειται να προχωρήσει σε σημαντική επέκταση του σκοπού και του όγκου των επενδύσεών του σε venture capital και τεχνολογική καινοτομία.

Το εποπτικό του συμβούλιο ενέκρινε τη σύσταση ειδικής ομάδας διαχειριστών επενδύσεων στη νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία Deutsche Telekom Capital Partners. Η νέα εταιρεία, που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2015, θα διαθέτει κεφάλαια ύψους 500 εκατ. ευρώ για πενταετή περίοδο, γεγονός που την καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds της Ευρώπης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Deutsche Telekom, μεταξύ άλλων, η DTCP θα παρέχει συμβουλές στην Deutsche Telekom για τις υπάρχουσες επενδύσεις της στις STRATO, Interactive Media, Scout, Deutsche Telekom Innovation Pool και T-Venture.

Η DTCP θα στηρίζει τη στρατηγική της Deutsche Telekom ως εξωτερικός μηχανισμός καινοτομίας, μέσω επενδύσεων σε venture capitals, με έμφαση στη γερμανική αγορά των start-ups, ενώ παράλληλα οι δραστηριότητές της θα περιλαμβάνουν και επενδύσεις private equity σε υφιστάμενα projects.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v