Κόβουν προβλέψεις για ανάπτυξη οι σύμβουλοι Μέρκελ

Οι οικονομικοί σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης θα μειώσουν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2014, στο 1,2% από 1,9% προηγουμένως. Αύξηση του ΑΕΠ με 1% βλέπουν για το 2015, σύμφωνα με την Sueddeutsche.

Κόβουν προβλέψεις για ανάπτυξη οι σύμβουλοι Μέρκελ

Η ομάδα των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί με 1% το 2015, μεταδίδει η εφημερίδα Sueddeutsche.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα οι οικονομικοί σύμβουλοι θα μειώσουν παράλληλα τις προβλέψεις τους για το 2014 στο 1,2% από 1,9%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αναπροσαρμογή στις προβλέψεις για την ανάπτυξη οφείλεται στους γεωπολιτικούς κινδύνους και στις δυσμενείς εξελίξεις στην ευρωζώνη. 

Σημειώνεται πως άλλοι αναλυτές έχουν ήδη μειώσει τις προβλέψεις για το 2014, ενώ το ίδιο έχει κάνει και η γερμανική κυβέρνηση. 

Τη Δευτέρα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, δήλωσε πως από τη ζοφερή εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν μπορεί να εξαιρεθεί και η Γερμανία, λέγοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης στα τελευταία στοιχεία για την γερμανική οικονομία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v