HSBC Τουρκίας: Εχασε δεδομένα 2,7 εκατ. πελατών από χάκερς

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε με email της ότι οι χάκερς έκλειψαν δεδομένα από τις κάρτες και τους σχετικούς λογαριασμούς των πελατών, αλλά πάντως η επίθεση δεν ενέχει οικονομικό κίνδυνο για τους κατόχους.

HSBC Τουρκίας: Εχασε δεδομένα 2,7 εκατ. πελατών από χάκερς

Η θυγατρική της HSBC Holdings στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι απώλεσε τραπεζικά δεδομένα 2,7 εκατομμυρίων πελατών από κυβερνο-επίθεση.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε με email της ότι οι χάκερς έκλειψαν δεδομένα από τις κάρτες και τους σχετικούς λογαριασμούς των πελατών. Δεν κλάπηκαν άλλες πληροφορίες και η επίθεση δεν ενέχει οικονομικό κίνδυνο για τους κατόχους, ανακοίνωσε η επιχείρηση από την έδρα της στο Λονδίνο.

Οι διεθνείς επίσημοι και ιδιωτικοί θεσμοί ανά τον πλανήτη έχουν αφυπνιστεί με την σωρεία των επιθέσεων του κυβερνο-εγκλήματος στο διεθνές τραπεζο-οικονομικό σύστημα.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι χάκερς «έβαλαν χέρι» σε δεδομένα 76 εκατ. πελατών. Η EBay και η Home Depot περιλαμβάνονται επίσης στον αριθμό των επιχειρηματικών κολοσσών που πέσει θύματα κυβερνο-επίθεσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v