Πορτογαλία: Η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στο 66% της TAP

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να πουλήσει το 66% της εταιρείας. Σύμφωνα με το σχέδιο το 5% θα διατεθεί για τους 7.500 υπαλλήλους.

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο στο 66% της TAP

H κυβέρνηση της Πορτογαλίας επιχειρεί για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια να πουλήσει την κρατική αεροπορική εταιρεία TAP Air Portugal.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να πουλήσει το 66% της εταιρείας. Σύμφωνα με το σχέδιο το 5% θα διατεθεί για τους 7.500 υπαλλήλους.

Ο υπουργός Μεταφορών Σέρτζιο Μοντέιρο ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει λάβει διάφορες προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αεροπορική. Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες ή στόχο για την τιμή πώλησης του μεριδίου.

Η TAP έχει 198 δρομολόγια, τα 104 στην Ευρώπη και τα 65 στην Βόρια και την Νότια Αμερική. Την περασμένη χρονιά μετέφερε 10,7 εκατομμύρια επιβάτες και κατέγραψε κέρδη 34 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρέη της ανέρχονται σε 842 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2012 η κυβέρνηση ανέστειλε την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση της TAP, καθώς ο μοναδικός ενδιαφερόμενος δεν προσέφερε οικονομικές εγγυήσεις για την πρόταση του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v