Pfizer: Συμφωνία συνεργασίας με Merck

Pfizer και Merck ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη μίας αντικαρκινικής θεραπείας. Η αμερικανική φαρμακευτική θα συγχρηματοδοτήσει το προϊόν που αναπτύσσει η Merck. Αναθεωρεί όμως, πτωτικά τον στόχο κερδοφορίας για το 2014.

Pfizer: Συμφωνία συνεργασίας με Merck

Η Pfizer ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τη γερμανική φαρμακευτική Merck και παράλληλα υποβάθμισε τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας για το 2014.

Πρόκειται για μία «μία συμφωνία που θα μπορούσε να συνεισφέρει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Merck» όπως σχολιάζουν οι Financial Times. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα αντισώμα που θα μπορούσε να θεραπεύσει πολλές μορφές καρκίνου.

Η Pfizer θα καταβάλει εκ των προτέρων στη Merck 850 εκατ. ευρώ για να εμπλακεί σε αυτό το σχέδιο. Βάσει της συμφωνίας οι αμοιβές προς τη Merck μπορεί να αγγίξουν τα 2 δισ. ευρώ, εφόσον ξεπεραστούν κάποια ρυθμιστικά εμπόδια και επιτευχθούν συγκεκριμένοι εμπορικοί στόχοι. Οι δύο εταιρείες θα χρηματοδοτήσουν από κοινού την ανάπτυξη του νέου προϊόντος και θα μοιραστούν τα έσοδα που ενδεχομένως προκύψουν.

Η αμερικανική φαρμακευτική δήλωσε ότι λόγω αυτής της καταβολής των 850 εκατ. ευρώ, προχωρά σε πτωτική αναθεώρηση της προηγούμενης καθοδήγησης κερδοφορίας για το 2014 από 1,50 – 1,59 δολ. ανά μετοχή σε 1,4 – 1,49 δολ ανά μετοχή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v