Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G. Sachs: Προσλαμβάνει προσωπικό για τιτλοποίηση ABS

Αναγέννηση της ευρωπαϊκής αγοράς ABS αναμένει η Goldman Sachs, η οποία ενισχύει το προσωπικό για τις δραστηριότητες της στην περιοχή. Το «ξεφόρτωμα» μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και ο ρόλος της ΕΚΤ.

G. Sachs: Προσλαμβάνει προσωπικό για τιτλοποίηση ABS

Η Goldman Sachs αυξάνει το προσωπικό στην ευρωπαϊκή της επιχείρηση για τα τιτλοποιημένα δάνεια (ABS), καθώς προετοιμάζεται για μια αναγέννηση της αγοράς των 305 δισ. δολαρίων.

«Έχουμε επενδύσει πολλά σε αυτήν την ευκαιρία προσλαμβάνοντας περισσότερους ανθρώπους, ειδικά στην τιτλοποίηση ABS» ανέφερε ο Simone Verri, στέλεχος της Goldman Sachs στο Λονδίνο. «Οι παίκτες στις εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στον ημι-τραπεζικό τομέα θέλουν να χρησιμοποιήσουν ABS για την χρηματοδότηση νέων δανείων και αυτή είναι μια πολύ ελκυστική ευκαιρία μεσοπρόθεσμα» σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με έρευνα της PwC oι ευρωπαϊκές τράπεζες θα ξεφορτωθούν πάνω από 100 δισ. ευρώ δανείων το 2014.

«Οι αγοραστές χαρτοφυλακίων δανείων χρειάζονται χρηματοδότηση και μπορούν να την βρουν είτε από μια επενδυτική τράπεζα είτε πουλώντας ABS που έχουν εγγύηση τα δάνεια αυτά» ανέφερε ο κ. Verri. «Αυτή μπορεί να είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς η διάθεση μη εξυπηρετούμενων δανείων θα βελτιώσει τους ισολογισμούς των τραπεζών» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Verri υποστήριξε πως το πρόγραμμα αγορών ΑΒS από την ΕΚΤ έχει αποκαταστήσει την φήμη της αγοράς μετά τις κατηγορίες για τον ρόλο στην χρηματοπιστωτική κρίση. Υπογράμμισε ωστόσο πως ο αντίκτυπος στον τραπεζικό δανεισμό θα είναι περιορισμένος.

«Πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν περιορισμένα κεφάλαια, οπότε δεν βλέπω το πρόγραμμα αγορών ABS της ΕΚΤ ως καταλύτη. Δεν λύνει το ζήτημα των κεφαλαιακών αναγκών και ως εκ τούτου δεν θα πυροδοτήσει το ξεκλείδωμα νέων δανείων» ανέφερε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v