Βρετανία: Απελευθέρωση στην προμήθεια μπύρας των παμπ

Η μετοχή της αλυσίδας Enterprise Inns βουλιάζει 17%, της Punch Taverns υποχώρησε έως 13% ενώ της Spirit Pub Co. έως 14%, μετά την ψήφιση της πρότασης για κατάργηση του, ηλικίας 400 ετών, μοντέλου «μπύρα έναντι ενοικίου».

Βρετανία: Απελευθέρωση στην προμήθεια μπύρας των παμπ

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των αλυσίδων παμπ της Βρετανίας, μετά την κατάθεση πρότασης από το κοινοβούλιο για να λήξουν οι περιορισμοί στην μπύρα που έχουν δικαίωμα να διαθέτουν τα καταστήματα.

Η μετοχή της αλυσίδας Enterprise Inns βουλιάζει 17%, της Punch Taverns υποχώρησε έως 13% ενώ της Spirit Pub Co. έως 14% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ψήφιση της πρότασης για κατάργηση του, ηλικίας 400 ετών, μοντέλου «μπύρα για ενοίκιο», το οποίο υποχρεώνει τον ενοικιαστή της παμπ να αγοράζει μόνο το συγκεκριμένο προϊόν της αλυσίδας.

Η απόφαση σημαίνει ότι οι ενοικιαστές που μισθώνουν με leasing τις παμπ από μεγάλους ομίλους, θα έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή του προμηθευτή της μπύρας.

Σχεδόν οι μισές από τις 50.000 παμπ της Βρετανίας λειτουργούν με συμφωνία «μπύρα για ενοίκιο», που σημαίνει ότι αγοράζουν το προϊόν μόνο από την αλυσίδα με την οποία έχουν την μίσθωση. Πληρώνουν κατά κανόνα ακριβότερες τιμές για να απολαμβάνουν επιδότηση στο ενοίκιο ή άλλα πλεονεκτήματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v