Unilever: Μόνο «αειφόρο» φοινικέλαιο στην Ευρώπη

Η συγκομιδή του φοινικέλαιου έχει τεθεί υπό το μικροσκόπιο στην τελευταία δεκαετία, για τον ρόλο που παίζει στην αποψίλωση των δασών σε χώρες όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία.

Unilever: Μόνο «αειφόρο» φοινικέλαιο στην Ευρώπη

Κάθε σταγόνα φοινικέλαιο που χρησιμοποιείται στην ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων της Unilever PLC, σε προϊόντα από το παγωτό Magnum μέχρι το I Can't Believe It's Not Butter, θα προέρχονται από «βιώσιμες πηγές» μετά το 2014, ανακοίνωσε η εταιρία.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της υπόσχεσης της Unilever να χρησιμοποιεί μόνο επιτρεπόμενες και βιώσιμες πηγές φοινικέλαιου σε όλο τον πλανήτη ως το 2020.

Η βρετανο-ολλανδική επιχείρηση είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής στον κόσμο του φοινικέλαιου, καθώς χρησιμοποιεί περίπου 1,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Η Unilever σχολίασε ότι επέλεξε να επικεντρωθεί αρχικώς στην Ευρώπη, γιατί οι Ευρωπαίοι καταναλωτές είναι οικολογικά πιο αφυπνισμένοι.

Η συγκομιδή του φοινικέλαιου έχει τεθεί υπό το μικροσκόπιο στην τελευταία δεκαετία, για τον ρόλο που παίζει στην αποψίλωση των δασών σε χώρες όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v