Πρόστιμο £56 εκατ. στη Royal Bank of Scotland

Βαρύς είναι ο πέλεκυς για τη Royal Bank of Scotland. Τα προβλήματα στο τεχνικό σύστημα της τράπεζας που δημιούργησαν έντονη αναστάτωση σε 6,5 εκατ. πελάτες, προκάλεσαν την αντίδραση των ρυθμιστικών αρχών.

Πρόστιμο £56 εκατ. στη Royal Bank of Scotland

Οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 56 εκατομμυρίων στερλινών στη Royal Bank of Scotland για τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν το 2012 και τα οποία επηρέασαν 6,5 εκατομμύρια πελάτες της τράπεζας. Συγκεκριμένα, η Financial Conduct Authority επέβαλε πρόστιμο £42 εκατ. και η Prudential Regulation Authority επέβαλε πρόστιμο £14 εκατ. στην RBS και τις θυγατρικές Nat West και Ulster Bank.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως τα πρόστιμα επιβλήθηκαν λόγω των «ανεπαρκών συστημάτων και ελέγχων» που «προκάλεσαν ευρεία αναστάτωση στους πελάτες και το χρηματοοικονομικό σύστημα. Η FCA αναφέρει ότι αιτία «ήταν ένα πρόβλημα συμβατότητας λογισμικού και η ανικανότητα της τράπεζας να θέσει επαρκή συστήματα και ελέγχους για να αναγνωρίσει και να διαχειριστεί την έκθεσή της σε τεχνολογικούς κινδύνους. Κρίθηκε απαραίτητο να γίνει κοινή έρευνα επειδή το επεισόδιο επηρέασε τους στόχους και των δύο αρχών»

Το πρόστιμο αφορά προβλήματα που ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου του 2012 και επηρέασαν άμεσα τουλάχιστον 6,5 εκατ. πελάτες στην Βρετανία, εκ των οποίων το 92% ήταν πελάτες της λιανικής τραπεζικής. Τα προβλήματα στα συστήματα της RBS και της Natwest κράτησαν μέχρι τις 26 Ιουνίου του 2012 και στο σύστημα της Ulster Bank μέχρι τις 10 Ιουλίου του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v