Αποζημίωση $3 δισ. ζητά η Αριζόνα από την General Motors

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται η πολύκροτη υπόθεση με τις ελαττωματικές μίζες. Η πολιτεία της Αριζόνα κινείται νομικά εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας ζητώντας αποζημίωση 3 δισ. δολ.

Αποζημίωση $3 δισ. ζητά η Αριζόνα από την General Motors

Αγωγή κατά της General Motors κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα των ΗΠΑ, διεκδικώντας αποζημίωση 3 δισ. δολ. από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, η πολιτεία της Αριζόνα κατηγορεί την General Motors ότι εξαπάτησε τους καταναλωτές κατά το χειρισμό της ανάκλησης αυτοκινήτων.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η GM σκοπίμως παραπλάνησε σκόπιμα καταναλωτές μέσω των διαφημίσεων και των δημόσιων δηλώσεων και πως ορισμένα κορυφαία στελέχη ήταν συνένοχοι στα παραπτώματα.

Η αγωγή αφορά την πολύκροτη υπόθεση των ελαττωματικών μιζών την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία αναγνώρισε με καθυστέρηση μίας δεκαετίας. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, 48 αμερικανικές πολιτείες ενώθηκαν ξεκινώντας ομαδική έρευνα για τη General Motors. Η Αριζόνα όμως, αποφάσισε να κινηθεί μόνη της, ανοίγοντας έτσι τον Ασκό του Αιόλου για  την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v