Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στάσιμος ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε κάτω από τις 300.000 επί 10η συνεχόμενη εβδομάδα, δείχνοντας τα χαμηλά επίπεδα απολύσεων στην αμερικανική αγορά εργασίας.

ΗΠΑ: Στάσιμος ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο

Επιφυλακτική αλλά σταθερή βελτίωση για την αμερικανική οικονομία έδειξαν οι στατιστικές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έμεινε στάσιμος τον Οκτώβριο στην αμερικανική αγορά. Η πτώση αποδόθηκε στην μεγάλη μείωση του κόστους βενζίνης, που αυξάνει το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα, λίγο πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Αντιθέτως, εμφανίστηκαν αυξήσει στις τιμές στέγασης, ιατρικών εξόδων και αεροπορικών εισιτηρίων. Οι οικονομολόγοι περίμεναν πτώση 0,1% του δείκτη τιμών καταναλωτή. Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν 0,1% με την μικρότερη άνοδο σε τέσσερις μήνες. Ο δομικός δείκτης αυξήθηκε 0,2%. Στο 12μηνο ο πληθωρισμός αυξήθηκε 1,7%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε κάτω από τις 300.000 επί 10η συνεχόμενη εβδομάδα, δείχνοντας τα χαμηλά επίπεδα απολύσεων. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός νέων ανέργων μειώθηκε κατά 2.000 στις 291.000 την περασμένη εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι περίμεναν περίπου 280.000 αιτήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v