Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: Απέλυσε τραπεζίτη για κλοπή δεδομένων από Fed

Το παρατσούκλι της Goldman Sachs στις ΗΠΑ είναι "Government Sachs" για να δείξει τις στενές σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον τραπεζικό κόσμο.

Goldman: Απέλυσε τραπεζίτη για κλοπή δεδομένων από Fed

H αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs απέλυσε έναν επενδυτικό τραπεζίτη, που κατηγορείται ότι αξιοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες που εξασφάλισε από την Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης, που ήταν ο προηγούμενος εργοδότης του.

Η Goldman ανακοίνωσε ότι απέλυσε τον Rohit Bansal, junior εργαζόμενο τον Σεπτέμβριο και εν συνεχεία απέλυσε και τον ανώτερό του Joe Jiampietro, πιο «διάσημο» senior τραπεζίτη.

Ο κ. Jiampietro ήταν επίσης πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, για την ακρίβεια ήταν ανώτατος σύμβουλος της Sheila Bair όταν ήταν πρόεδρος του τραπεζικού συνεγγυητικού ταμείου Federal Deposit Insurance Corporation.

Οι ανακοινώσεις γίνονται την ώρα που την Παρασκευή στο κογκρέσο θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις πολύ «βολικές» σχέσεις ανάμεσα σε ρυθμιστικές αρχές και τράπεζες.

Το παρατσούκλι, ενδεικτικά, της Goldman Sachs, στις ΗΠΑ είναι "Government Sachs" για να δείξει τις στενές σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον τραπεζικό κόσμο. Πολλοί εργαζόμενοί της έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε κρατικές θέσεις, όπως στην κεντρική τράπεζα Fed και το υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρώην CEO της τράπεζας, Hank Paulson, έφυγε από την Goldman για να αναλάβει υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης George W Bush.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v