Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νταβούτογλου: Το αέριο της Κύπρου ανήκει σε όλες τις πλευρές

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε σε ενεργειακό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε πως οι φυσικοί πόροι της Κύπρου ανήκουν και στις πλευρές. Ζήτησε ενίσχυση της συνεργασίας με ΗΠΑ για θέματα οικονομίας.

Νταβούτογλου: Το αέριο της Κύπρου ανήκει σε όλες τις πλευρές
Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι ο κύριος καταναλωτής του εξαγόμενου φυσικού αερίου της Κύπρου δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτουγλου σε συνέδριο για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως όλοι θα κερδίσουν αν οι δυο κοινότητες του νησιού αποδεχθούν πως οι φυσικοί πόροι της Κύπρου και το αέριο ανήκουν και στις δυο πλευρές.

Πρόσθεσε ότι η ενέργεια έχει πολύ μεγάλη αξία για την Τουρκία και θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο ευημερίας και όχι διχασμού, αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet.

Tόνισε την ανάγκη να ξαναρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία με το αέριο ώστε να λύσουμε το ζήτημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να συσφίξουν τη συνεργασία ειδικά σε θέματα ενέργειας και οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία θα αναλάβει την (εκ περιτροπής) προεδρία του G 20 το 2015

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v