Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ισως συνεργαστεί με OPEC σε μείωση παραγωγής

Αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης διεξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα συνομιλίες με την Σαουδική Αραβία, το μεγαλύτερο μέλος του OPEC, και την Βενεζουέλα, σχετικά με την βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε bear market.

Ρωσία: Ισως συνεργαστεί με OPEC σε μείωση παραγωγής

Η Ρωσία μελετά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον OPEC σε περικοπές της παραγωγής κατά τον επόμενο χρόνο ώστε να υποστηριχθούν οι τιμές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant, που τονίζει ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτα επί του θέματος.

Πάντως οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι η ισχυρότερη χώρα παραγωγής αργού πετρελαίου, ενδεχομένως να δεχτεί να μειώσει την παραγωγή της κατά 15 εκατομμύρια τόνους ή περίπου 300.000 βαρέλια ημερησίως, εφόσον το καρτέλ συμφωνήσει σε περικοπή 70 εκατ. τόνων.

Αξιωματούχοι της ρωσικής κυβέρνησης διεξήγαγαν την περασμένη εβδομάδα συνομιλίες με την Σαουδική Αραβία, το μεγαλύτερο μέλος του OPEC, και την Βενεζουέλα, σχετικά με την βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε bear market, ως αποτέλεσμα της εκτίναξης της αμερικανικής παραγωγής.

Τα μέλη του OPEC πραγματοποιούν κρίσιμη συνεδρίαση στην Βιέννη την Πέμπτη. Θα συζητήσουν για τα επίπεδα παραγωγής, εν μέσω της βουτιάς του πετρελαίου Brent κατά 30% από τον Ιούνιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v