Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Προειδοποιεί ΕΚΤ για αγορές κρατικών ομολόγων

Ο επικεφαλής της Bundesbank πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην τόνωση της ανάπτυξης αντί για την αγορά κρατικών ομολόγων.

Weidmann: Προειδοποιεί ΕΚΤ για αγορές κρατικών ομολόγων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αντιμετωπίσει νομικά εμπόδια αν λάβει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού, επανέλαβε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, Jens Weidmann, λέγοντας πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην τόνωση της ανάπτυξης αντί για την αγορά κρατικών ομολόγων.

«Αντί να εστιάζουμε στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, πρέπει να εστιάσουμε στο πως βρίσκεις την ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Weidmann σε ομιλία του στη Μαδρίτη, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αγοράσει ομόλογα η ΕΚΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας προειδοποίησε πως θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού.

«Φυσικά υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία είναι πιο δύσκολα, γιατί δεν έχουν δοκιμαστεί, γιατί είναι λιγότερο ξεκάθαρα και φυσικά φτάνουν στα νομικά όρια για το τι επιτρέπεται να γίνει» υποστήριξε ο κ. Weidmann.

«Για αυτό είναι τόσο έντονες οι διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v