Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Honda: Έδωσε ψευδή στοιχεία στις αμερικανικές αρχές

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε ψευδή στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους και τους τραυματισμούς που συνδέονται με δικά της οχήματα. Κινδυνεύει με πρόστιμο 35 εκατ. δολ.

Honda: Έδωσε ψευδή στοιχεία στις αμερικανικές αρχές

Η Honda Motor παραδέχθηκε ότι έχει αποκρύψει 1.729 ατυχήματα που συνέβησαν με αυτοκίνητά της και τα οποία οδήγησαν σε τραυματισμούς και θανάτους επιβατών από το 2003. Τα στοιχεία αυτά βγήκαν στο φως μετά από εσωτερικό έλεγχο στον οποίο προχώρησε η ίδια η αυτοκινητοβιομηχανία, που αποκάλυψε ότι είχε καταθέσει στις αμερικανικές αρχές στοιχεία που υποτιμούσαν την πραγματικότητα.

Έτσι, ο πραγματικός αριθμός θανάτων και τραυματισμών που συνδέονται με οχήματα Honda  αποδεικνύεται υπερδιπλάσιος των μέχρι τώρα εκτιμήσεων καθώς αγγίζει τις 2.843 από 1.114 που είχαν αρχικά αναφερθεί στην Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων.

Σημειώνεται πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεούνται να κοινοποιούν στη συγκεκριμένη αρχή όλου τους θανάτους και τους τραυματισμούς που συνδέονται με δικά τους οχήματα. Η αρχή μπορεί να επιβάλει πρόστιμο έως 35 εκατ. δολ. για μη έγκαιρη κοινοποίηση στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v