Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: «Μαύρη τρύπα» η ευρωζώνη στην διεθνή οικονομία

Στην οικονομική του έκθεση, ο διεθνής οργανισμός ξεχωρίζει την ευρωζώνη ως «μαύρη τρύπα» στην ήδη ζοφερή εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας. Ζητά δράση σε όλα τα μέτωπα για να αποφευχθεί νέα ύφεση.

ΟΟΣΑ: «Μαύρη τρύπα» η ευρωζώνη στην διεθνή οικονομία

Η ευρωζώνη χρειάζεται πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει νομισματική στήριξη και χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, για να αποβάλλει τον κίνδυνο επίμονης οικονομικής στασιμότητας, δήλωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κλιμακώνοντας τις προειδοποιήσεις για την μεγάλη απειλή που συνιστούν τα προβλήματα της περιοχής στην παγκόσμια οικονομία.

Στην διεθνή οικονομική του έκθεση, ο διεθνής οργανισμός ξεχωρίζει την ευρωζώνη ως «μαύρη τρύπα» στην ήδη ζοφερή εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας.

Η παγκόσμια ανάπτυξη θα παραμείνει μετριοπαθής και η ανεργία σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι κίνδυνοι χρηματιστηριακής μεταβλητότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης θα επιδεινώσουν την κατάσταση, αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Σχολιάζοντας ότι η ευρωζώνη συνιστά τεράστιο κίνδυνο για όλο τον κόσμο και η ίδια η θέση της θα επιδεινωθεί ακόμη παραπάνω αν υπάρξει αναταραχή στην διεθνή οικονομία, ο ΟΟΣΑ προσκαλεί τους Ευρωπαίους ρυθμιστές να δράσουν αποφασιστικά σε όλα τα μέτωπα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v