Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $40 δισ. αποτιμούν την Uber οι επενδυτές

Το Bloomberg αποκαλύπτει πως η πολύκροτη Uber διεξάγει νέο γύρο χρηματοδότησης με ισχυρό ενδιαφέρον επενδυτών. Πόσα χρήματα αναμένεται να αντλήσει η αμερικανική startup και ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές.

Στα $40 δισ. αποτιμούν την Uber οι επενδυτές

Η Uber Technologies, η πολύκροτη start up που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε πολλές χώρες, βρίσκεται πολύ κοντά στη συγκέντρωση νέας χρηματοδότησης που θα αποτιμά την εταιρεία στα 35 με 40 δισ. δολ., όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.

Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, το πρακτορείο αναφέρει ότι η T. Rowe Price Group βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να γίνει ο νέος επενδυτής της start up. Η Fidelity Investments, ο νυν επενδυτής της Uber, αναμένεται να συμμετάσχει και σε αυτό το νέο γύρο χρηματοδότησης.

«H Uber αντλεί τουλάχιστον 1 δισ. δολ.» αναφέρει το Bloomberg και συμπληρώνει: «Εάν η Uber ολοκληρώσει την χρηματοδότηση, τότε θα αποτιμηθεί στα 35 με 40 δισ. δολ., επίπεδο σχεδόν διπλάσιο από την αποτίμηση των 17 δισ. δολ. που είχε κατά τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης τον Ιούνιο».

«Τότε, η αποτίμηση της Uber ήταν ρεκόρ για αμερικανική τεχνολογική start up. Η Uber είχε ξεπεράσει μεγάλα ονόματα όπως η Airbnb και η Dropbox» σημειώνει το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v