Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Πρώτη ανάκαμψη πωλήσεων κατοικιών σε 8 χρόνια

Οι αγορές κατοικιών στην Ρώμη, την Φλορεντία, την Γένοβα και την Μπολόνια αυξήθηκαν πάνω από 10% κατά το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ιταλία: Πρώτη ανάκαμψη πωλήσεων κατοικιών σε 8 χρόνια

Με τις τιμές των ακινήτων να «βουλιάζουν» επί επτά συναπτά έτη, οι αγοραστές σταμάτησαν να περιμένουν τον «πάτο» και οι πωλήσεις κατοικιών αναμένεται να ανακάμψουν για πρώτη φορά από το 2006, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών προβλέπεται να αυξηθούν 3,7% φέτος, με αύξηση για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα του Nomisma Institute.

Νωρίτερα, η υπηρεσία εσόδων της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι οι αγορές κατοικιών στην Ρώμη, την Φλορεντία, την Γένοβα και την Μπολόνια αυξήθηκαν πάνω από 10% κατά το γ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι αγοραστές αξιοποιούν το χαμηλό κόστος στεγαστικής πίστης, που κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011, μολονότι η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται και οι τιμές να πέφτουν. Η αύξηση των πωλήσεων θα βοηθήσει και τις τράπεζες να αρχίσουν να βελτιώνουν τους ισολογισμούς τους, που επιβαρύνονται με υποθήκες οι οποίες χάνουν την αξία τους.

Το ινστιστούτο Nomisma εκτιμά ότι θα πραγματοποιηθούν περίπου 400.000 μεταβιβάσει ακινήτων την φετινή χρονιά και τα επίπεδα του 2015 θα είναι τουλάχιστον ίδια. Οι μεταβιβάσεις ξεπερνούσαν τις 800.000 στο ζενίθ του 2006.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v