Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Καλό πρώτο βήμα το σχέδιο Γιούνκερ

Το σχέδιο είναι πολύ θετικό και κινείται στην σωστή κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν πολλά συστατικά που μπορούμε να βελτιώσουμε, ανέφερε στο Reuters ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Γαλλία: Καλό πρώτο βήμα το σχέδιο Γιούνκερ

Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διασφάλιση νέων επενδύσεων 300 δισ. ευρώ κινείται στην σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται βελτιώσεις, δήλωσαν στο Reuters Γάλλοι αξιωματούχοι. 

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ένα Επενδυτικό Σχέδιο ύψους 315 δισ. ευρώ, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη.

Το Σχέδιο στηρίζεται σε τρεις κύριους άξονες

* τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), εγγυημένoυ με δημόσιο χρήμα, για την πραγματοποίηση πρόσθετων επενδύσεων ύψους τουλάχιστον 315 δισ. ευρώ κατά την επόμενη τριετία (2015-2017)

* την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου διαύλου έργων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα βοήθειας, ώστε οι επενδύσεις να κατευθύνονται εκεί όπου χρειάζονται περισσότερο

* τη διαμόρφωση ενός φιλόδοξου χάρτη πορείας με στόχο να γίνει η Ευρώπη πιο ελκυστική για επενδύσεις και να αρθούν τα κανονιστικά εμπόδια.

«Το σχέδιο είναι πολύ θετικό και κινείται στην σωστή κατεύθυνση» ανέφερε στο Reuters ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν. «Υπάρχουν πολλά συστατικά που μπορούμε να βελτιώσουμε, νομίζω χρειαζόμαστε περισσότερες επιχορηγήσεις και ίδια κεφάλαια» πρόσθεσε. 

Τα σχόλια του ευθυγραμμίζονται με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος τόνισε νωρίτερα στο Reuters πως το σχέδιο είναι μόνο ένα «πρώτο βήμα». «Τώρα πρέπει να εργαστούμε ώστε να αποδώσουν οι νέες επενδύσεις» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας τη θέση της γαλλικής κυβέρνησης ότι χρειάζεται μια πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, ένας πιο αργός ρυθμός μείωσης του ελλείμματος και φιλο-αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v