Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές ΗΠΑ κατά Βρυξελλών για την έρευνα στην Google

Ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για το προσχέδιο ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προβλέπει την διάσπαση της διαδικτυακής αναζήτησης από τις άλλες εμπορικές υπηρεσίες της Google.

Βολές ΗΠΑ κατά Βρυξελλών για την έρευνα στην Google

Επίθεση στην πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για διάσπαση της Google εξαπέλυσε την Τρίτη η Ουάσιγκτον, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι προσδίδουν πολιτικό χαρακτήρα στην έρευνα κατά του τεχνολογικού κολοσσού.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για το προσχέδιο ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προβλέπει την διάσπαση της διαδικτυακής αναζήτησης από τις άλλες εμπορικές υπηρεσίες της Google.

Επιστολή της οικονομικής επιτροπής της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρει ότι «προτάσεις που φαίνεται να στοχεύουν αμερικάνικες τεχνολογικές εταιρείες» εγείρουν ερωτήματα «για την δέσμευση της Ε.Ε. στις ανοιχτές αγορές».

«Αυτή και παρόμοιες προτάσεις χτίζουν τοίχους αντί για γέφυρες και δεν φαίνεται να αναγνωρίζουν στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τέτοιες πολιτικές στις ευρύτερες εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Ε.Ε.» γράφουν Αμερικανοί Γερουσιαστές στην επιστολή.

Σε διαφορετική επιστολή που συνέταξε ο πρόεδρος επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Bob Goodlatte, εκφράζεται προβληματισμός ότι οι Ευρωβουλευτές «προωθούν αντιμονοπωλιακές διαδικασίες που φαίνεται να έχουν πολιτικά κίνητρα, αντί να βασίζονται σε δεδομένα και νομικές αρχές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v