Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Πρωτοβουλία για τον εντοπισμό των «χαμένων» bitcoin του Mt.Gox

Η εταιρεία Kraken με έδρα το San Franscisco δημοσίευσε την Τετάρτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επιλέχτηκε για την στήριξη έρευνας των χαμένων bitcoin.

HΠΑ: Πρωτοβουλία για τον εντοπισμό των «χαμένων» bitcoin του Mt.Gox

Η ιστορία για το χρεοκοπημένο ιαπωνικό ανταλλακτήριο bitcoin επανήλθε την Τετάρτη, με την ανακοίνωση αμερικάνικης εταιρείας ότι πρωτοστατεί στις έρευνες για τον εντοπισμό των 650.000 μονάδων του ψηφιακού νομίσματος.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία Kraken με έδρα το San Franscisco δημοσίευσε την Τετάρτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι επιλέχτηκε για την στήριξη έρευνας των χαμένων bitcoin.

Υπενθυμίζεται πως στην αρχή του έτους το Mt.Gox κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα. Τον Απρίλιο ξεκίνησε έρευνα για την εταιρεία και την «εξαφάνιση» 850.000 bitcoin. Μικρή ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεί της εταιρείας στο Τόκιο, απαιτώντας την επιστροφή των επενδύσεων τους. Ο CEO του Mt.Gox, Mark Karpeles, ανακοίνωσε λίγο αργότερα πως βρέθηκαν 200.000 από τα χαμένα bitcoin, αλλά οι υπόλοιπες μονάδες του ψηφιακού νομίσματος δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

«Το αποτέλεσμα των ερευνών για την χρεοκοπία της Mt.Gox θα επηρεάσουν βαθύτατα την κοινότητα του bitcoin» ανέφερε ο CEO της Kraken, Jesse Powell. «Αποφασίσαμε να προσφέρουμε τους πόρους μας και την τεχνογνωσία μας σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά προς τους πιστωτές, να αποκατασταθεί η πίστη στην κοινότητα του bitcoin» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v