Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jazbec (EKT): Η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για ανάκαμψη ευρωζώνης

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ ίυποστήριξε ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να συνοδευτεί και από άλλα μέτρα όπως νέες επενδύσεις.

Jazbec (EKT): Η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για ανάκαμψη ευρωζώνης

Τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορούν από μόνα τους να λύσουν τα προβλήματα της ευρωζώνης, δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας Bostjan Jazbec.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος υποστήριξε ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να συνοδευτεί και από άλλα μέτρα όπως νέες επενδύσεις.

«Ρίχνουμε πολύ βάρος στην πιστωτική τόνωση. Υπάρχουν και άλλες πολιτικές που πρέπει να συμπληρώσουν την νομισματική πολιτική» τόνισε ο κ. Jazbec.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και τίτλων ABS για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού, ενώ επί τάπητος βρίσκεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε αγορές κρατικών ομολόγων. Ωστόσο, το σχέδιο βρίσκει ισχυρή αντίσταση από την Γερμανία, με τον επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, να προειδοποιεί για τους κινδύνους ενός προγράμματος QE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v