Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Η Google πρέπει να επεκτείνει το «δικαίωμα στη λήθη»

Οι ευρωπαϊκές αρχές εξέδωσαν την Τετάρτη νέες οδηγίες στις οποίες αναφέρουν ότι οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να εφαρμόσουν το «δικαίωμα στη λήθη» σε όλες τις ιστοσελίδες και όχι μόνο σε όσες έχουν ευρωπαϊκό domain.

ΕΕ: Η Google πρέπει να επεκτείνει το «δικαίωμα στη λήθη»

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο το «δικαίωμα στην λήθη».

Όπως μεταδίδει η WSJ, οι ευρωπαϊκές αρχές εξέδωσαν την Τετάρτη νέες οδηγίες στις οποίες αναφέρουν ότι οι μηχανές αναζήτησης πρέπει να εφαρμόσουν το «δικαίωμα στη λήθη» σε όλες τις ιστοσελίδες τους. Η οδηγία αφορά πρωτίστως την Google η οποία δεν εφάρμοζε το νέο δικαίωμα σε ιστοσελίδες με κατάληξη .com όπως η Google.com, αλλά μόνο σε «περιοχές» του δικτύου εντός της Ευρώπης.

Οι αρχές υποστηρίζουν ακόμα πως η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης πρέπει να περιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο ειδοποιούν τους ιστότοπους ότι αφαιρέθηκαν στοιχεία από τις ιστοσελίδες τους, λέγοντας πως δεν υπάρχει νομική βάση για να γίνονται ειδοποιήσεις σε τακτική βάση.

Σημειώνεται πως με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι μηχανές αναζήτησης οφείλουν σε κάποιες περιπτώσεις να συμμορφώνονται με τα αιτήματα για απομάκρυνση συνδέσμων που οι ενδιαφερόμενοι θεωρούν ανεπιθύμητους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v