Γερμανία: Νέα επιβράδυνση πληθωρισμού τον Νοέμβριο

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 0,6% στο 12μηνο, με επιβράδυνση από το +0,8% του Οκτωβρίου.

Γερμανία: Νέα επιβράδυνση πληθωρισμού τον Νοέμβριο

O δείκτης τιμών καταναλωτή στην Γερμανία επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο, όπως ήταν αναμενόμενο, κλιμακώνοντας τους φόβους για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την προκαταρκτική επίσημη μέτρηση.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 0,6% στο 12μηνο, ευθυγραμμιζόμενος με τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δείκτης επιβραδύνθηκε από το +0,8% του Οκτωβρίου.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή έμειναν σταθερές τον Νοέμβριο, κατόπιν πτώσης 0,3% τον Οκτώβριο.

Το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς στα 1,2492 δολ. μετά την ανακοίνωση, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διατηρούν ανοδική πορεία, καθώς και αυτά τα στατιστικά στοιχεία επιτείνουν τις ελπίδες ότι η ΕΚΤ θα λάβει πρόσθετα μέτρα ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι η ανεργία στη Γερμανία διολίσθησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, καθώς ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 14.000 στα 2,87 εκατ. το Νοέμβριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v