Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: «Μπλόκο» για Uber στην Νεβάδα

Eίναι η πρώτη φορά που η διάσημη υπηρεσία «διαμοιρασμού» αυτοκινήτων αντιμετωπίζει απαγόρευση σε μια ολόκληρη πολιτεία των ΗΠΑ. Η απαγόρευση σημαίνει ότι περίπου 1.000 θέσεις εργασίας εξαφανίστηκαν σε μια νύχτα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΗΠΑ: «Μπλόκο» για Uber στην Νεβάδα

Οι ελπίδες των στελεχών της Uber ότι θα κερδίσουν την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και θα αναμετρηθούν με την βιομηχανία των ταξί στο Λας Βέγκας διαψεύστηκαν, μετά από απόφαση που αναγκάζει την εταιρεία να διακόψει την δραστηριότητα της στην πολιτεία της Νεβάδα.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., είναι η πρώτη φορά που η διάσημη υπηρεσία «διαμοιρασμού» αυτοκινήτων αντιμετωπίζει απαγόρευση σε μια ολόκληρη πολιτεία των ΗΠΑ.

Η Uber ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Λας Βέγκας και στο Ρίνο πριν από ένα μήνα. Από τότε, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν κάνει διάφορες απόπειρες για να κλείσουν την υπηρεσία, υποστηρίζοντας πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την μεταφορά επιβατών. Αυτήν την εβδομάδα δικαστήριο του Ρίνο ενέκρινε το αίτημα της Αρχής Μεταφορών της Νεβάδα για αναστολή λειτουργίας της Uber.

«Είναι ατυχές ότι η Νεβάδα είναι η πρώτη πολιτεία στη χώρα που αναστέλλει προσωρινά την Uber, αυτό σημαίνει ότι περίπου 1.000 θέσεις εργασίας εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα» ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v