Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mακρόν: Η Γαλλία πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος

Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν. Ο χαμηλός πληθωρισμός δυσκολεύει την επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα, υπογράμμισε.

Mακρόν: Η Γαλλία πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν επέρριψε τις ευθύνες για την παρατεταμένη αδυναμία της γαλλικής οικονομίας στις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι η χώρα πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος.

«Πιστεύω ότι αυτό το αίσθημα απογοήτευσης οφείλεται στο παρελθόν και πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Αλλά κατά τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τώρα έχουμε αποφασίσει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις αυτές και πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, πιο γρήγορα και να εξηγήσουμε περισσότερα, αυτό είναι το κλειδί» ανέφερε ο κ. Μακρόν σε συνέντευξη του στο CNBC.

«Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε, αλλά είναι άδικο να λέμε ότι η σημερινή απογοήτευση οφείλεται στην σημερινή κατάσταση, οφείλεται στο παρελθόν» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να «πληρώσει διπλό τίμημα», προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε για το παρελθόν».

Οι δηλώσεις του κ. Μακρόν έγιναν μόλις μια ημέρα μετά από έκθεση που κατέθεσαν Γάλλοι και Γερμανοί οικονομολόγοι στην οποία προτείνουν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανάπτυξης στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης.

Όσον αφορά τους στόχους για το έλλειμμα, ο κ. Μακρόν ανέφερε πως το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη ανάπτυξης και πληθωρισμού και όχι στην αύξηση των δημόσιων δαπανών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v