Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ινδία: Χαλαρώνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές χρυσού

Οι περιορισμοί είχαν τεθεί σε ισχύ στα μέσα του περασμένου έτους, εν μέσω της κρίσης στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών και της αύξησης των εισαγωγών χρυσού που είχαν οδηγήσει σε επίπεδα ρεκόρ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Ινδία: Χαλαρώνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές χρυσού

Η κυβέρνηση της Ινδίας αποφάσισε να αποσύρει τον κανονισμό που ανάγκαζε τις εταιρείες να εξάγουν το ένα πέμπτο της ποσότητας του χρυσού που εισάγουν, σε μια κίνηση έκπληξη που μπορεί να περιορίσει το λαθρεμπόριο στον δεύτερο μεγαλύτερο "καταναλωτή" του πολύτιμου μετάλλου μετά την Κίνα.

«Αποφασίστηκε από την κυβέρνηση της Ινδίας να αποσύρει την αναλογία 20:80 και τους περιορισμούς στις εισαγωγές χρυσού» ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., οι περιορισμοί είχαν τεθεί σε ισχύ στα μέσα του περασμένου έτους, εν μέσω της κρίσης στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών και της αύξησης των εισαγωγών χρυσού που είχαν οδηγήσει σε επίπεδα ρεκόρ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία οι εισαγωγές χρυσού έφτασαν τους 106,3 τόνους ή 4,2 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο, περίπου τέσσερις φορές πάνω από τις συναλλαγές την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v