Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Στο στόχαστρο η HSBC για φοροδιαφυγή

Για στήριξη πλούσιων πολιτών της Αργεντινής σε φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ, κατηγορείται ελβετική μονάδα της τράπεζας HSBC.

Αργεντινή: Στο στόχαστρο η HSBC για φοροδιαφυγή

Η Αργεντινή κατηγόρησε τρεις μονάδες της HSBC ότι βοήθησαν πάνω από 4.000 Αργεντινούς πολίτες να αποκρύψουν στοιχεία ενεργητικού από τις φορολογικές αρχές.

Όπως μεταδίδει η WSJ, οι αρχές της Αργεντινής ανέφεραν την Πέμπτη ότι η κατέθεσαν αγωγή κατή των Bank Argentina SA, HSBC Private Bank Suisse και HSBC Bank USA για τον ρόλο τους στην απόκρυψη καταθέσεων. Αξιωματούχος ανέφερε αργότερα πως η κυβέρνηση εκτιμά ότι Αργεντινοί πολίτες χρησιμοποίησαν λογαριασμούς της HSBC στην Ελβετία για να αποφύγουν την καταβολή φόρων σε στοιχεία ενεργητικού 3 δισ. δολαρίων.

Στην αγωγή η Αργεντινή ισχυρίζεται ότι μονάδες της HSBC και στελέχη της «είχαν στήσει μια παράνομη πλατφόρμα με μόνο στόχο να βοηθούν Αργεντινούς φορολογούμενους να φοροδιαφεύγουν».

Η HSBC αρνήθηκε τις κατηγορίες. «H HSBC σέβεται τον νόμο της Αργεντινής και όλους τους κανονισμούς που ρυθμίζουν την δραστηριότητα της στην χώρα» ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Οι φορολογικές αρχές της Αργεντινής ανέφεραν ότι έλαβαν τις πληροφορίες για τους λογαριασμούς από την γαλλική κυβέρνηση. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, Γάλλοι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ερευνούν την ελβετική HSBC για φοροδιαφυγή, ενώ βελγικό δικαστήριο έκρινε ότι η ελβετική τράπεζα βοήθησε Βέλγους να αποφύγουν την καταβολή φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v