Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Εκκληση σε ΕΚΤ να ξεκινήσει QE

Η νομισματική πολιτική στην Ευρώπη είναι πολύ αδύναμη, δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, καλώντας την ΕΚΤ να ξεκινήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων. Οι οικονομίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύσσονται πιο γρήγορα, τόνισε.

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Εκκληση σε ΕΚΤ να ξεκινήσει QE

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών ζήτησε την Παρασκευή από την ΕΚΤ να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λέγοντας παράλληλα ότι η ιρλανδική κυβέρνηση θα αποπληρώσει τα μισά από τα δάνεια του ΔΝΤ τις επόμενες εβδομάδες.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk, ο Michael Noonan ανέφερε ότι η ισχυρή απόδοση των οικονομιών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του QE.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι ενώ η ευρωζώνη έχει ξεφύγει τον κίνδυνο κατάρρευσης, η κεντρική τράπεζα πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη.

«Υπάρχει ένα κομμάτι που λείπει, η δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να εφαρμόσει ποσοτική χαλάρωση» σημείωσε. «Η νομισματική πολιτική στην Ευρώπη είναι πολύ αδύναμη» πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι οικονομίες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από την οικονομία της ευρωζώνης. «Η διαφορά είναι πως η κεντρική τους τράπεζα είχε τη δυνατότητα να παρέμβει» τόνισε.«Υπάρχει ακόμα μια ρωγμή στο ευρωπαϊκό σύστημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v