Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Στην αντεπίθεση ο πρωθυπουργός μετά την Moody's

Η αγορά αντέδρασε πολύ ψύχραιμα στην υποβάθμιση από την Moody's τόνισε ο Ιάπωνας πρωθουργός Σίνζο Άμπε. Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δεν κινήθηκαν, ούτε οι τιμές των μετοχών, σημείωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ιαπωνία: Στην αντεπίθεση ο πρωθυπουργός μετά την Moodys

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε υπερασπίστηκε την οικονομική του πολιτική την Τρίτη μετά την χθεσινή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ιαπωνίας από την Moody’s, λέγοντας ότι η εμπιστοσύνη των ξένων στα «Abenomics» παραμένει ακλόνητη.

Τη Δευτέρα η Moody’s υποβάθμισε το χρέος της Ιαπωνίας κατά μια βαθμίδα στο «Α1», κάνοντας λόγο για αβεβαιότητα γύρω από την ικανότητα της χώρας να επιτύχει τον στόχο για την μείωση του χρέους.

«Η αγορά το πήρε πολύ ψύχραιμα. Τα μακροπρόθεσμα επιτόκια δεν κινήθηκαν, ούτε οι τιμές των μετοχών» σημείωσε ο Άμπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Πιστεύω ότι οι ξένες χώρες έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη την ιαπωνική οικονομία και υπάρχει γενικότερη εκτίμηση για τα “Αbenomics”» τόνισε.

Η απόδοση του 10ετους ιαπωνικού ομολόγου κινείται 1,5 μονάδα βάσης υψηλότερα στο 0,435%.

Σημειώνεται ότι σε δύο εβδομάδες ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, ύστερα από την απόφαση του να κηρύξει πρόωρες εκλογές. Στο επίκεντρο της εκλογικής καμπάνιας βρίσκεται το σχέδιο του Άμπε για την τόνωση της οικονομίας και η απόφαση να αναβάλλει την αύξηση του φόρου κατανάλωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v