Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bενεζουέλα: «Ενεση» ρευστότητας από Goldman Sachs

Η Goldman Sachs αγόρασε χρέος $4 δισ. προς την Βενεζουέλα με discount 59%, σύμφωνα με την El Nuevo Herald. Στα σκαριά αντίστοιχη συμφωνία για υποχρεώσεις της Τζαμάικα προς την χώρα της Λατινικής Αμερικής. «Καμπανάκι» από διπλωμάτες για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Bενεζουέλα: «Ενεση» ρευστότητας από Goldman Sachs

Αντιμέτωπο με τεράστια προβλήματα ρευστότητας το καθεστώς του Νίκολας Μαδούρο πούλησε στην Goldman Sachs χρέος $4,1 δισ. της Δομινικιανής Δημοκρατίας προς την Βενεζουέλα έναντι μόνο του 41% της συνολικής αξίας, μεταδίδει η El Nuevo Herald επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Η συναλλαγή θα αποφέρει κέρδη 59% στην αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα, η οποία θα καταβάλλει τον Αύγουστο στην Βενεζουέλα το ποσό των 1,75 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις πηγές της αμερικάνικης εφημερίδας, η Goldman Sachs βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας για την σύναψη αντίστοιχης συμφωνίας για το πετρελαϊκό χρέος της Τζαμάικα προς την Βενεζουέλα.

«Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ντιλ για την Goldman Sachs» υποστήριξε μια από τις πηγές. «Το μόνο αρνητικό είναι πως αφορά χρέος που ωριμάζει σε είκοσι χρόνια, αλλά το discount είναι γιγάντιο» πρόσθεσε.

«Ρευστοποιούν τα λίγα στοιχεία ενεργητικού που έχουν, προσπαθούν να βρουν ρευστό που δεν έχουν» υπογράμμισε.

«Ένα τόσο μεγάλο discount, εκτός από την μεγάλη νομισματική απώλεια για το έθνος, είναι και μια μεγάλη απώλεια αξιοπιστίας όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας» δήλωσε στην εφημερίδα ο πρώην πρεσβευτής της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, Ντιέγκο Αρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v