Ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους πυρηνικούς αντιδραστήρες διαβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας.

Ατύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ουκρανίας

Το ατύχημα που σημειώθηκε στο πυρηνικό εργοστάσιο Zaporizhya στη νοτιοανατολική Ουκρανία δεν συνιστά απειλή και θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά και πάλι στις 5 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Βολοντιμιρ Δεμτσισιν. 

"Δεν υπάρχει απειλή... δεν υπάρχουν προβλήματα με τους αντιδραστήρες", δήλωσε στη σχετική του ενημέρωση, σημειώνοντας πως το ατύχημα επηρεάζει το σύστημα παραγωγής και δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την ίδια την παραγωγή ενέργειας.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ γνωστοποίησε το ατύχημα, δίνοντας εντολή στον υπουργό Ενέργειας να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα. "Ξέρω ότι έγινε ένα ατύχημα το Zaporizhye" είπε ο Γιατσένιουκ ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Ενέργειας Volodymyr Demchyshyn να καταστήσει σαφές πότε θα λυθεί το πρόβλημα και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αποκατασταθεί η παραγωγή ενέργειας στη χώρα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το ατύχημα αφορά στο μπλοκ Νο. 3 του εργοστασίου - σε αντιδραστήρα 1.000 mw- και η συνεπαγόμενη μείωση της παραγωγής έχει επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση της χώρας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v