Ρωσία: Ξανάρχισε τις παρεμβάσεις η κεντρική τράπεζα

Η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας έρχεται ως αντίδραση στην «βουτιά» 6% που υπέστη το ρούβλι έναντι το δολαρίου την Δευτέρα, εξαιτίας της κάθετης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.

Ρωσία: Ξανάρχισε τις παρεμβάσεις η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πούλησε 700 εκατ. δολ. σε ξένο συνάλλαγμα, πραγματοποιώντας την πρώτη παρέμβαση υπέρ του ρουβλίου από τις 10 Νοεμβρίου που απελευθέρωσε την κλίμακα συναλλαγματικής διακύμανσης του νομίσματος.

Η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας έρχεται ως αντίδραση στην «βουτιά» 6% που υπέστη το ρούβλι έναντι το δολαρίου την Δευτέρα, εξαιτίας της κάθετης πτώσης στις τιμές του πετρελαίου. Ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση για το νόμισμα από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση του 1998.

Μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας, το ρούβλι εξακολουθεί πάντως να υποχωρεί και διαμορφώνεται το μεσημέρι στην Μόσχα με πτώση 1,58% στα 54,87 ρούβλια ανά δολάριο.

Στις αρχές Νοεμβρίου η κεντρική τράπεζα κατάργησε την κλίμακα διακύμανσης του ρουβλίου έναντι καλαθιού ισοτιμιών και έληξε τις τακτικές παρεμβάσεις με τις οποίες μέχρι τότε περιόριζε τις διακυμάνσεις του εθνικού νομίσματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v