2.000 έργα διεκδικούν την επενδυτική πίτα του Γιούνκερ

Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ έχουν καταθέσει 2.000 έργα υποψήφια προς χρηματοδότηση. Το συνολικό επενδυτικό τους κόστος αγγίζει τα 1,3 τρισ. ευρώ

2.000 έργα διεκδικούν την επενδυτική πίτα του Γιούνκερ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει μία λίστα σχεδόν 2.000 έργων συνολικής αξίας 1,3 τρισ. ευρώ που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο τελικό σχέδιο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για αύξηση των επενδύσεων. Πρόκειται για τη λίστα των έργων που έχουν καταθέσει οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ και τα οποία ελπίζουν να επιλεγούν προς χρηματοδότηση.

Μεταξύ τους περιλαμβάνονται έργα από νέο τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι μέχρι αντιπλημμυρικά έργα στην Βρετανία, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ευρωπαϊκά έγγραφα.

«Συνολικά, έχουν αναγνωριστεί περίπου 2.000 έργα με συνολικό επενδυτικό κόστος 1,3 τρισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια» αναφέρει το έγγραφο που ετοιμάστηκε ενόψει του σημερινού Eurogroup.

Σημειώνεται πως ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν κατέθεσε επενδυτικό σχέδιο ύψους 315 δισ. ευρώ με βασικό άξονα τη συγχρηματοδότηση έργων υποδομών στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάκαμψη της Γηραιάς Ηπείρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v