Βρετανία: Αιφνίδια μείωση παραγωγής μεταποίησης

Εμφανίστηκε συρρίκνωση σε όλους τους επιμέρους κλάδους της μεταποίησης, με την μεγαλύτερη σε ηλεκτρονικά προϊόντα, υπολογιστές και οπτικά είδη.

Βρετανία: Αιφνίδια μείωση παραγωγής μεταποίησης

Η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας συρρικνώθηκε αιφνιδιαστικά τον Οκτώβριο, εμφανίζοντας πτώση 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Τα στοιχεία της υπηρεσίας Office for National Statistics έδειξαν ότι την χειρότερη εμφάνιση είχε ο κλάδος μεταποίησης στον εξεταζόμενο μήνα, που υποχώρησε 0,7%, δείχνοντας ότι η βρετανική οικονομία έκανε «αργό ξεκίνημα» στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η παραγωγή των βρετανικών εργοστασίων μειώθηκε 0,7% σε σύγκριση με άνοδο 0,6% τον Σεπτέμβριο. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2013, η παραγωγή της μεταποίησης ήταν 1,7% υψηλότερη.

Η ευρύτερη βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,1% στον μήνα και αυξήθηκε 1,1% στο 12μηνο.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι η κρίσιμη αγορά της μεταποίησης θα διατηρήσει αναπτυξιακή πορεία, αλλά με κάποια επιβράδυνση. Εμφανίστηκε συρρίκνωση σε όλους τους επιμέρους κλάδους της μεταποίησης, με την μεγαλύτερη σε ηλεκτρονικά προϊόντα, υπολογιστές και οπτικά είδη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v