Ρωσία: Αρνητικό ρεκόρ για ρούβλι παρά την αύξηση επιτοκίων

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το βασικό επιτόκιο στο 10,5% από 9,5%, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, σε μια απόφαση ευρέως αναμενόμενη στις αγορές.

Ρωσία: Αρνητικό ρεκόρ για ρούβλι παρά την αύξηση επιτοκίων

Σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ παραμένει το ρούβλι στην ισοτιμία του με το δολάριο, παρά την αύξηση των επιτοκίων για πέμπτη φορά στην φετινή χρονιά.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε το βασικό επιτόκιο στο 10,5% από 9,5%, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της. Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη στις αγορές.

Πάντως το ρούβλι, που έχει φέτος υποστεί την χειρότερη κατρακύλα από την εποχή της ασιατικής κρίσης πριν 16 χρόνια, διολίσθησε περαιτέρω και διαμορφώνεται στα 55,18 ρούβλια ανά δολάριο, με πτώση σχεδόν 1% σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η ρωσική οικονομία πλήττεται από τις δυτικές κυρώσεις και την διολίσθηση στις τιμές του πετρελαίου. Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται πάνω από το 9% σε σύγκριση με τον στόχο 4% της κεντρικής τράπεζας.

«Αν κλιμακωθούν οι τιμαριθμικοί κίνδυνοι, η Τράπεζα της Ρωσίας θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια,» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v