Στο παιχνίδι του bitcoin και η Microsoft

Εφαρμογές, μουσική και παιχνίδια θα μπορούν να αγοράζουν με bitcoin οι κάτοχοι λογαριασμού Microsoft στις ΗΠΑ. Ενισχύεται 5,9% έναντι του δολαρίου η τιμή του ψηφιακού νομίσματος.

Στο παιχνίδι του bitcoin και η Microsoft

Η τιμή του bitcoin σημείωσε άλμα την Πέμπτη μετά την είδηση πως η Microsoft ξεκίνησε να δέχεται το ψηφιακό νόμισμα για την αγορά παιχνιδιών, μουσικής και εφαρμογών.

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έκανε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά το CoinDesk επισήμανε την σχετική προσθήκη στην σελίδα της Microsoft με τις πληροφορίες για τις μεθόδους πληρωμής. Οι πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν χρήματα στον λογαριασμό τους στην Microsoft χρησιμοποιώντας bitcoin.

«Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μέθοδο πληρωμής για την αγορά εφαρμογών, παιχνιδιών και άλλου ψηφιακού περιεχομένου από τα Windows, Windows Phone, Xbox Games ή Xbox Music» αναφέρεται στην νέα σελίδα της Microsoft.

Οι συναλλαγές με bitcoin θα εκτελούνται αυτόματα, επισημαίνεται, αλλά τονίζεται πως δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναχρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση τους.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η τιμή του ψηφιακού νομίσματος σημείωσε άνοδο 6% την Πέμπτη, λαμβάνοντας ώθηση και από την είδηση ότι ο πρώην managing director στην JP Morgan ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα bitcoin start-up.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v