Google: Διακόπτει την υπηρεσία ειδήσεων στην Ισπανία

Ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την παροχή του Google News στην χώρα, εξαιτίας του νέου τοπικού νόμου που υποχρεώνει τις μηχανές αναπαραγωγής να πληρώνουν στους ισπανικούς εκδότες προμήθεια για το περιεχόμενο.

Google: Διακόπτει την υπηρεσία ειδήσεων στην Ισπανία

Η Google ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την λειτουργία της υπηρεσίας αναζήτησης ειδησεογραφικού περιεχομένου στην Ισπανία, καθώς κλιμακώνει την αντίδραση στο «όλο πιο επιθετικό νομικό και πολιτικό περιβάλλον» που επικρατεί στην Ευρώπη.

Ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την παροχή του Google News στην χώρα, εξαιτίας του τοπικού νόμου που θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο και υποχρεώνει τις μηχανές αναπαραγωγής διαδικτυακών ειδήσεων, να πληρώνουν στους ισπανικούς εκδότες μια προμήθεια για το περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στην αναζήτηση.

Οι εκδοτικοί οίκοι της Ευρώπης ζητούν από τους πολιτικους να μην υποχωρήσουν στην εφαρμογή του νόμου και χαρακτηρίζουν την κίνηση της αμερικανικής εταιρίας ως προσπάθεια να δημιουργηθεί «λαϊκή κατακραυγή» για το μέτρο.

Η κίνηση της Google δείχνει πάντως ότι σκοπεύει να τηρήσει πιο σκληρή γραμμή στην χιονοστιβάδα από ρυθμιστικές παρεμβάσεις που αντιμετωπίζει στην Ευρώπη. Η εταιρία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αποσύρει τις υπηρεσίες της από την ήπειρο, αν δεν βελτιωθεί το ρυθμιστικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v