ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί τους αξιωματούχους της Βενεζουέλας για καταστολή των πολιτικών αντιπάλων τους στη διάρκεια των τρίμηνων πολύνεκρων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κατά της εγκληματικότητας και της οικονομικής εξαθλίωσης.

ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να υπογράψει έναν νόμο που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο και προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των πολυήμερων αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων του 2014 ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το εύρος των κυρώσεων κατά των αξιωματούχων της κυβέρνησης του Νίκολας Μαδούρο το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι σε αυτές θα περιλαμβάνεται η απαγόρευση έκδοσης βίζας και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων όσων κυβερνητικών αξιωματούχων εμπλέκονται στην παραβίαση των δικαιωμάτων των διαδηλωτών.

Με το νέο νόμο η Ουάσιγκτον κατηγορεί τους αξιωματούχους της Βενεζουέλας για καταστολή των πολιτικών αντιπάλων τους στη διάρκεια των τρίμηνων πολύνεκρων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κατά της εγκληματικότητας και της οικονομικής εξαθλίωσης. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την σχετική νομοθεσία χθες Τετάρτη δυο ημέρες αφότου ο νόμος είχε εγκριθεί και από την Αμερικανική Γερουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v