Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Αύξηση μόλις 0,1% στη βιομηχανική παραγωγή

Χαμηλότερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη. Σημαντική η επιβράδυνση τον Οκτώβριο κυρίως λόγω των εξελίξεων στον ενεργειακό κλάδο.

Ευρωζώνη: Αύξηση μόλις 0,1% στη βιομηχανική παραγωγή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,1% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, η παραγωγή του ευρωπαϊκού βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε κατά 0,7%. 

Τα στοιχεία αποδεικνύονται χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 0,2% σε μηνιαία βάση. 

Η Eurostat αναθεώρησε μάλιστα πτωτικά και τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για άυξηση της παραγωγής κατά 0,5% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 0,6%. 

Καταλύτης είναι οι εξελίξεις στον ενεργειακό κλάδο που κατεβάζει την ταχύτητα στην παραγωγή καθώς συνεχίζεται η βουτιά στις τιμές του μαύρου χρυσού. Συγκεκριμένα, η παραγωγή του ενεργειακού κλάδου μειώθηκε κατά 1,9% σε μηνιαία βάση και κατά 2,5% σε ετήσια βάση.

Αντιστάθμισμα παρείχε η παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων, η οποία αυξήθηκε κατά 1,8% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v