Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μύλος με δημοσίευμα για στήριξη Bundesbank σε Μάριο Ντράγκι

Απέσυρε το Reuters το τηλεγράφημα περί στήριξης από το Γερμανό Γενς Βάιντμαν στο Μάριο Ντράγκι.

Μύλος με δημοσίευμα για στήριξη Bundesbank σε Μάριο Ντράγκι

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ακύρωσε τηλεγράφημα, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κεντρική τράπεζα στηρίζει τις θέσεις του Μάριο Ντράγκι περί ποσοτικής χαλάρωσης. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η είδηση είναι εσφαλμένη και αποσύρθηκε, καθώς στηρίχθηκε σε σχετική αναφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όχι της Bundesbank. 

Νωρίτερα το Euro2day.gr μετέδιδε 

Σαφή στήριξη προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρείχε η γερμανική Bundesbank αναφέροντας στη μηνιαία έκθεσή της πως είναι απολύτως σύμφωνη με τη ρητορική του Μάριο Ντράγκι κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας δεν δήλωσε ρητά πως στηρίζει την υιοθέτηση προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, όμως η αλλαγή ρητορικής του Γενς Βάιντμαν, του μέχρι πρότινος σκληρού επικριτή των αντισυμβατικών μέτρων, είναι αισθητή. «Οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές στην ευρωζώνη είναι πτωτικοί» αναφέρει η Bundesbank τονίζοντας μάλιστα πως ήταν «ομόφωνη η απόφαση» του διοικητικού συμβουλίου να εκφράσει τη δέσμευσή του για την χρήση αντισυμβατικών μέτρων, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Αυτό θα σημαίνει ότι «στις αρχές του επόμενου έτους, το εύρος, ο ρυθμός και η σύνθεση των μέτρων θα αλλάξουν» δηλώνει η Bundesbank αναφερόμενη στις υφιστάμενες αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ.  

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι παραδέχθηκε πως ο αντίκτυπος των φτηνών δανείων T-LTRO προς τις τράπεζες δεν θα επιφέρει σημαντικό αντίκτυπο στον ισολογισμό της ΕΚΤ, παρά τον στόχο σημαντικής επέκτασης. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός πλήρους προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από την οικονομική κατάσταση.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v